Rakia Bar, since 2006

Gift shop

Da su tradicionalne srpske rakije, vina, domaće kulinarske poslastice i ručni radovi, autentični darovi gostima Beograda, potvrđuje Rakia Bar-gift shop, nadomak Terazijske česme.

Prodavnica poklona, iz iste kreativne radionice, neguje upravo koncept malih poklona koji su potpuno izvorni, tradicionalni srpski ukusi. Jedino je njihova forma prilagođena savremenosti. Ali, ne do kraja. I tu je provučena fina linija estetike ovog podneblja, koja sve zaokružuje. Na policama ove prodavnice sačuvani su ukusi i arome koji prate srpsku trpezu. Tu su i medovača u flaši od pečene zemlje, bukulji ili čokanju, poznate šljivovice u luksuznom staklenom pakovanju, dunjevača , malinovača , ekskluzivna čokolada sa rakijom, specijalne travarice... U nesvakidašnjem Gift shopu svoje mesto pronašle su i kulinarske poslastice. Onako kako je nekada pripremana zimnica, bez hemije, konzervansa, pripremljeni su i ajvari, džemovi, kompoti i slatka, po starim srpskim receptima.

Uz oplenačka, župska ili fruškogorska bela, crvena i roze vina, izabrana iz naših najboljih malih podruma, koji u bukeu čuvaju različitosti pojedinih berbi, lepezi „Najjačih ukusa Srbije“ pridružuju se i poslastice. Utisku da ste se zaista našli u sitničarnici kod srećne ruke doprinose čaše za rakiju, čokanji ili fraklić, suveniri Beograda i druge sitnice. A sve je to tu, kako bi se nastavila još jedna srpska tradicija. Tradicija darivanja.


..........................................
RAKIA & CO (Gift Shop)
Terazije 42, 11000 Beograd

Radno vreme:
ponedeljak - petak 09.00 - 21.00h, subota: 09.00 - 21.00 h, nedeljom ne radimo

tel/fax: +381(0)11 2643 158
e-mail: giftshop1@rakiabar.com